Кулинарни рецепти » Пилешки гулаш

 Пилешки гулаш
/Сърбия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2 домата
• 3 с.л. олио
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2 глави лук
• 4 с.л. брашно
• сокът от половин лимон
• 50 г настърган кашкавал
• 1 дафинов лист
• 1 щипка захар
• магданоз, розмарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пилето. Нарязваме го на 8 порции. Овалваме парчетата в брашното и ги изпържваме до златисто в сгорещеното олио.

Прибавяме ситно нарязания лук, лимоновия сок, обелените и едро нарязани домати, дафиновия лист, розмарина, захарта, черен пипер и сол на вкус. Наливаме виното и варим на слаб огън докато пилето се свари напълно.

Изваждаме свареното месо и прецеждаме соса през сито. Сервираме по 2 парчета във всяка порция, полети с прецедения сос и поръсени с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало