Кулинарни рецепти » Пиле в сос от лук

 Пиле в сос от лук

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 връзка корени за супа
• 4 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме почистеното пиле в подсолена вода заедно с корените за супа. Изваждаме го, обезкостяваме и нарязваме месото на ситно.

Обелваме лука и го пущаме за 2 мин във вряща вода. След това го изплакваме със студена вода, нарязваме го на ситно и го задушаваме в мазнината. Прибавяме брашното, запържваме до златисто и заливаме с млякото и малко бульон от пилето.

Варим, докато получим умерено гъст сос, прибавяме месото и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало