Продукти:
• 1 пиле
• 2 с.л. масло
• 8-10 малки главички лук
• 100 г гъби
• 1 ч бяло вино
• 1/2 ч.ч. сметана
• резенчета лимон
• сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на парчета. Запържваме главичките лук в масло и добавяме и гъбите. Слагаме месото, сол, черен пипер и виното.
Задушаваме всички продукти на слаб огън, докато месото омекне. Преди да свалим от котлона слагаме сметаната. Поднасяме с резенчета лимон и магданоз.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...