Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. гъста сметана
• 2 жълтъка
• 1 глава лук
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които посоляваме, поръсваме с черен пипер и изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме пилето и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.
Връщаме месото, захлупваме и задушаваме на тих огън до омекване. Десет минути преди да отстраним от огъня сипваме сметаната. Накрая застройваме соса с жълтъците, разбити с малко вода. Подправяме с лимонов сок и затопляме на огъня, без да варим.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...