Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 к.ч. олио
• 2-3 домата
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 ч.л. черен пипер
• счукан кимион, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилето, натриваме го отвътре и отвън с черен пипер и цяло го изпържваме от всички страни в сгорещената мазнина.
Щом пилето започне да омеква, сипваме обелените и настъргани домати, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато пилето омекне напълно. Накрая поръсваме със счукан кимион и ситно нарязан копър.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...