Продукти: (за 4 порции)
• 600 г пилешко филе
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. брашно
• 100 г маргарин
• 1 яйце
• суха чубрица
• магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме ориза във вряла вода и го отцеждаме. Смиламе пилешкото месо и го смесваме с ориза. Прибавяме яйцето, подправяме с чубрица и сол, омесваме и оформяме кюфтета. Варим кюфтетата 30 мин в подсолена вода.
Отделно запържваме брашното в сгорещения маргарин и разреждаме със студеното мляко. Възвираме, пускаме кюфтетата в соса и готвим още десетина минути. Накрая подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...