Кулинарни рецепти » Задушено пиле с чесън

 Задушено пиле с чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 глава чесън
• 2 домата
• 40 г краве масло
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които нареждаме на дъното на тенджерата. Върху всяка порция слагаме счукан чесън, доматени кръгчета, парченце масло и няколко зърна черен пипер.

Посоляваме, наливаме вода до средата на месото, захлупваме и варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти и ястието остане на мазнина. При поднасяне поръсваме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало