Кулинарни рецепти » Пиле, задушено във вино от Габровско

 Пиле, задушено във вино от Габровско

Продукти:

• 1 пиле
• 60-70 г масло
• 1 глава лук
• 1 водна чаша бяло или червено вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и го запържваме от всички страни в масло. Прибавяме лука, нарязан на 4 части и пържим около 5 минути.

Заливаме с виното и с 1 водна чаша вода. Оставяме да ври на слаб огън, докато сосът се сгъсти. Подправяме с черен пипер и сол.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало