Кулинарни рецепти » Пиле, задушено във вино от Габровско

 Пиле, задушено във вино от Габровско

Продукти:

• 1 пиле
• 60-70 г масло
• 1 глава лук
• 1 водна чаша бяло или червено вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и го запържваме от всички страни в масло. Прибавяме лука, нарязан на 4 части и пържим около 5 минути.

Заливаме с виното и с 1 водна чаша вода. Оставяме да ври на слаб огън, докато сосът се сгъсти. Подправяме с черен пипер и сол.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало