Кулинарни рецепти » Пиле, задушено във вино от Габровско

 Пиле, задушено във вино от Габровско

Продукти:

• 1 пиле
• 60-70 г масло
• 1 глава лук
• 1 водна чаша бяло или червено вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и го запържваме от всички страни в масло. Прибавяме лука, нарязан на 4 части и пържим около 5 минути.

Заливаме с виното и с 1 водна чаша вода. Оставяме да ври на слаб огън, докато сосът се сгъсти. Подправяме с черен пипер и сол.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало