Кулинарни рецепти » Пиле като дивеч

 Пиле като дивеч

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 100 г сланина
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

За маринатата:

• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 парче пащърнак
• 1 корен от магданоз
• 1 глава лук
• 2 зърна бахар
• 2 дафинови листа
• 7-8 зърна черен пипер
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч. оцет

Начин на приготвяне:

Смесваме продуктите за маринатата, кипваме ги и варим 10 мин, след което я оставяме да изстине. Накисваме пилето в маринатата за 1 денонощие. Изваждаме го, отцеждаме, подсушаваме, посоляваме, поръсваме с черен пипер, покриваме с резени сланина, които привързваме с конец.

Пържим пилето от всички страни в голямо количество вряща мазнина. Заливаме с 1-2 к.ч. топла вода, захлупваме съда и задушаваме до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало