Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1,5 к.ч. олио
• 7-8 домата
• половин глава чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в сгорещеното олио от всички страни до розово. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме обелените и настъргани домати.
Когато сосът се сгъсти, сипваме ситно нарязания чесън, връщаме месото, поръсваме с наситнен магданоз, посоляваме, захлупваме и задушаваме 10-15 мин.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...