Продукти: (за 4 порции)
• 8 чушки
• 300 г сварено пилешко месо
• 1 ч.ч. сварен ориз
• 1 яйце
• 2-3 сварени гъби
• 1 с.л. стафиди
• 2-3 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 2 ч.ч. бульон от пилето
• лимонов сок
• индийско орехче
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките, поръсваме ги отвътре със сол и лимонов сок и ги оставяме да престоят известно време.
Накълцваме на дребно пилешкото месо и го смесваме с ориза, яйцето, нарязаните гъби, стафидите, черен пипер, настъргано индийско орехче и сол на вкус. Пълним пиперките и ги нареждаме в по-широк съд, в който предварително сме загрели олиото.
Заливаме с разтопеното масло и бульона, поръсваме със ситно нарязан магданоз и варим 20 мин на слаб огън.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...