Кулинарни рецепти » Патица по баски

 Патица по баски
/Испания/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 патица
• 250 г грах
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 2-3 с.л. бяло вино
• 1 люто чушле
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме граха за 1 нощ в студена вода и на другия ден го сваряваме в същата вода. Слагаме патицата и 1 глава лук във вряща подсолена вода и варим до омекване. Нарязваме птицата на порции.

Счукваме в хаван 1 глава лук, чесъна, обелените домати и ситно нарязаната люта чушка. Подправяме с черен пипер и наливаме виното и малко бульон. Задушаваме няколко минути и посоляваме. Накрая слагаме порциите месо и задушаваме още 1-2 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало