Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 5 с.л. олио
• 4-5 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 1/2 ч.л. захар
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме пилето от всички страни до зачервяване на кожичката. Заливаме го с 1-2 к.ч. вода и задушаваме, след което изваждаме пилето.
В същата мазнина изпържваме обелените и настъргани домати, поръсваме ги с брашното и разреждаме с виното. Кипваме и връщаме пилето в соса. Посоляваме и задушаваме още 3-4 мин. Подправяме със захар, черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...