Кулинарни рецепти » Задушено пиле със сос

 Задушено пиле със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 морков
• 2 глави лук
• 1 корен магданоз
• 1 корен пащърнак
• 1 парче целина
• 1 к.ч. бяло вино
• сол

За соса:

• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме цялото пиле в тенджера заедно с целите морков, магданозен корен, пащърнак и целина, както и разполовените глави лук. Посоляваме и наливаме вода до 2/3 от височината на пилето. Захлупваме и задушаваме 15 мин на силен огън. Наливаме виното и продължаваме да задушаваме на тих огън.

Запържваме брашното за соса в 3 с.л. разтопено масло. Разреждаме с бульона, в който сме задушавали пилето, и варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти. Подправяме с лимоновия сок, останалото разтопено масло, черен пипер и сол на вкус.

Изваждаме пилето от бульона, нарязваме го на порции и го поднасяме, заляно с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало