Продукти: (за 4 порции)
•	1 кг месо от пуйка
•	3-4 глави лук
•	3-4 домата
•	1 к.ч. олио
•	1 ч.л. червен пипер
•	сокът от половин лимон
•	1 ч.ч. бяло вино
•	магданоз, копър
•	листа от целина
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го натриваме със сол, черен и червен пипер. Запържваме порциите в сгорещената мазнина, докато станат златисти. 
Прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, лимоновия сок и ситно нарязаните зелении. Наливаме виното и доливаме вода, колкото да покрие продуктите. Посоляваме, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато месото омекне.
 
              Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
 
              Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
 
              Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
 
              Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...