Продукти:
• 1 кг зелен фасул
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. краве масло
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз
• лимонов сок
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме фасула, нарязваме го на парченца и го варим в подсолена вода, докато омекне. Сгорещяваме маслото и запържваме ситно нарязания лук, брашното и наситнения магданоз. Разреждаме с малко вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Прибавяме отцедения фасул и варим 20 мин на умерен огън, като към края на варенето, застройваме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко. Подправяме готовото ястие с лимонов сок.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...