Кулинарни рецепти » Зелен фасул – фрикасе

 Зелен фасул – фрикасе

Продукти:

• 1 кг зелен фасул
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. краве масло
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз
• лимонов сок
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме фасула, нарязваме го на парченца и го варим в подсолена вода, докато омекне. Сгорещяваме маслото и запържваме ситно нарязания лук, брашното и наситнения магданоз. Разреждаме с малко вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Прибавяме отцедения фасул и варим 20 мин на умерен огън, като към края на варенето, застройваме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко. Подправяме готовото ястие с лимонов сок.

Автор: Светлана Василева

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало