Продукти:
• 4 домата
• 250 г леща
• 2 картофа
• 2 зелени чушки
• 1 глава лук
• 2 с. л. олио
• 2 ч. л. смлян джинджифил
• 1/2 ч. л. къри
• 1/2 ч. л. смлян кимион
• 1/2 ч. л. смляна куркума
• сол
Начин на приготвяне:
В тенджера наливаме вода, слагаме половината джинджифил, солта, кимиона и куркумата. След като заври, прибавяме лещата и оставяме да поври 15 минути. Сипваме нарязаните на кубчета картофи и оставяме да ври до готовност. Ако е нужно, добавяме вода.
Отделно загряваме олиото в тиган и запържваме нарязаните на ситно лук и чушки до златисто. Добавяме кърито, останалия джинджифил и обелените и нарязани на кубчета домати. Разбъркваме и оставяме на котлона за няколко минути преди да смесим с лещата.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...