Кулинарни рецепти » Зрял фасул по тракийски

 Зрял фасул по тракийски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г зрял фасул
• 3-4 глави лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато омекне. Посоляваме, прехвърляме го в чинии и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Нарязваме лука на филийки и леко го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме доматеното пюре, малко ситно нарязан магданоз и 1-2 с.л. гореща вода. Когато запръжката заври, заливаме с нея изсипания по чиниите боб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало