Продукти:
• 800 г зелен боб
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме боба на парченца и го слагаме в тенджерата. Отгоре разстиламе ситно нарязания лук, а върху него – нарязаните на кубчета моркови. Посоляваме и поръсваме червения пипер.
Наливаме вода, която да покрие продуктите, захлупваме и варим на умерен огън. Щом бобът омекне, наливаме олиото и продължаваме да задушаваме без да разбъркваме.
Накрая поръсваме наситнения магданоз, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме със счукан чесън.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...