Продукти:
• 800 г зелен боб
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме боба на парченца и го слагаме в тенджерата. Отгоре разстиламе ситно нарязания лук, а върху него – нарязаните на кубчета моркови. Посоляваме и поръсваме червения пипер.
Наливаме вода, която да покрие продуктите, захлупваме и варим на умерен огън. Щом бобът омекне, наливаме олиото и продължаваме да задушаваме без да разбъркваме.
Накрая поръсваме наситнения магданоз, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме със счукан чесън.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...