Продукти: (за 4-5 порции)
• 3 средно големи глави целина
• 3-4 с.л. олио
• 1 връзка магданоз
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме целината, нарязваме я на кръгли филийки и я заливаме с 2 ч.ч. вряща вода, към която сме прибавили олиото, черен пипер и сол на вкус. Слагаме ястието да се вари на умерен огън.
Когато целината е почти омекнала, прибавяме ситно нарязания магданоз и брашното, размито с малко вода. Варим ястието още 10 мин и го поднасяме, подправено с лимонов сок.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...