Кулинарни рецепти » Задушен зелен фасул със зеленчуци

 Задушен зелен фасул със зеленчуци

Продукти: (за 2-3 порции)

• 500 г зелен боб
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 чушка
• 1 корен магданоз
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 клонче чубрица
• 1 стрък девисил
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме боба на парчета с дължина 2-3 см.

В загрятото олио задушаваме ситно нарязания лук, заедно с нарязаните на малки кубчета моркови и ситно нарязаните чушка и магданозен корен. Посоляваме на вкус, разбъркваме добре и отстраняваме от огъня.

Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, и поръсваме червения пипер. Слагаме боба заедно с чубрицата и девисила, наливаме малко топла вода, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато бобът омекне.

Преди да отстраним от огъня посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало