Кулинарни рецепти » Млада бакла

 Млада бакла

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг млада бакла
• 5-6 стръка зелен лук /само бялата част/
• 1 глава пресен чесън
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. препечено брашно
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме на ситно бялата част на лука, посоляваме леко, добавяме 1 с.л. вода и задушаваме, докато омекне. Добавяме олиото и пържим на умерен огън до златисто оцветяване.

Пускаме баклата в запръжката. Разбъркваме, захлупваме тенджерата и задушаваме, докато баклата омекне, като от време на време разбъркваме. Сипваме малко гореща вода, прибавяме препеченото брашно и ситно нарязаните чесън и копър. Варим още 15-20 мин на тих огън.

Поднасяме ястието студено, подправено с лимонов сок и едро смлян черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало