Кулинарни рецепти » Млада бакла

 Млада бакла

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг млада бакла
• 5-6 стръка зелен лук /само бялата част/
• 1 глава пресен чесън
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. препечено брашно
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме на ситно бялата част на лука, посоляваме леко, добавяме 1 с.л. вода и задушаваме, докато омекне. Добавяме олиото и пържим на умерен огън до златисто оцветяване.

Пускаме баклата в запръжката. Разбъркваме, захлупваме тенджерата и задушаваме, докато баклата омекне, като от време на време разбъркваме. Сипваме малко гореща вода, прибавяме препеченото брашно и ситно нарязаните чесън и копър. Варим още 15-20 мин на тих огън.

Поднасяме ястието студено, подправено с лимонов сок и едро смлян черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало