Кулинарни рецепти » Кисели патладжани

 Кисели патладжани

Продукти:

• 5 патладжана
• 2-3 с.л. брашно
• 3 глави лук
• 1 к. ч. оцет
• 1 с. л. мед
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на филийки, посоляваме и оставяме да престоят 1 час. Овалваме ги в брашно, изпържваме и нареждаме в плитка тенджера.

Нарязваме лука на кръгчета, посоляваме го и изпържваме. Подреждаме лука върху патладжаните. Заливаме с оцета, размесен с 1 к. ч. вода и меда. Оставяме ястието да ври на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало