Кулинарни рецепти » Кисели патладжани

 Кисели патладжани

Продукти:

• 5 патладжана
• 2-3 с.л. брашно
• 3 глави лук
• 1 к. ч. оцет
• 1 с. л. мед
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на филийки, посоляваме и оставяме да престоят 1 час. Овалваме ги в брашно, изпържваме и нареждаме в плитка тенджера.

Нарязваме лука на кръгчета, посоляваме го и изпържваме. Подреждаме лука върху патладжаните. Заливаме с оцета, размесен с 1 к. ч. вода и меда. Оставяме ястието да ври на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало