Кулинарни рецепти » Мусака от домати и ориз

 Мусака от домати и ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 8 домата
• 6 глави лук
• 200 г кашкавал
• 3 с.л. олио
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и запържваме нарязания на кръгчета лук. Прибавяме ориза, заливаме с млякото, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз. Затваряме тенджерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 6 мин.

Отваряме тенджерата и слагаме настъргания кашкавал, разбитите яйца и върху тях нарязаните на четвъртинки домати. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, затваряме тенджерата и варим 4 мин след като започне да съска.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало