Продукти: (за 4 порции)
• 1 л вода
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. трохи от хляб
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Кипваме водата на огъня и при непрекъснато бъркане постепенно сипваме брашното, като внимаваме да не стане на бучки. Варим десетина минути, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Отделно задушаваме ситно нарязания лук в олиото и малко вода. Щом поомекне, зачервяваме с пипера и сипваме в кашата. Поръсваме хлебните трохи, разбъркваме и разпределяме в чиниите за сервиране.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...