Кулинарни рецепти » Триеница каша

 Триеница каша

Продукти: (за 4 порции)

• 1 л вода
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. трохи от хляб
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Кипваме водата на огъня и при непрекъснато бъркане постепенно сипваме брашното, като внимаваме да не стане на бучки. Варим десетина минути, посоляваме и отстраняваме от огъня.

Отделно задушаваме ситно нарязания лук в олиото и малко вода. Щом поомекне, зачервяваме с пипера и сипваме в кашата. Поръсваме хлебните трохи, разбъркваме и разпределяме в чиниите за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало