Продукти: (за 4 порции)
• 100 г грах
• 100 г зелен фасул
• 100 г моркови
• 100 г карфиол
• 100 г целина
• 100 г картофи
• 30 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Разкъсваме карфиола на розички, морковите, картофите и целината нарязваме на кубчета, а фасула на ивички. Прибавяме граха, маслото и малко вода. Посоляваме и задушаваме под капак, докато зеленчуците омекнат.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...