Продукти:
• 500 г киселец
• 500 г лапад
• 50 г краве масло
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 равни с.л. брашно
• 2-3 яйца
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и нарязваме лапада и киселеца. Слагаме ги в тенджера, посоляваме и прибавяме маслото, киселото мляко, брашното и яйцата.
Наливаме 1-2 к.ч. вода, разбъркваме и варим на умерен огън, като често разбъркваме, за да не загори. Готвим до готовност, като накрая поръсваме със ситно нарязан джоджен.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...