Продукти: (за 4 порции)
• 20-30 лозови листа
• 500 г гъби
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме лозовите листа във вряща подсолена вода и ги оставяме да се отцедят.
Почистваме гъбите и ги сваряваме в леко подсолена вода. Отцеждаме ги и ги нарязваме на ситно. Прибавяме половината от сварения ориз, ситно нарязаните копър и магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме и увиваме от сместа малки стегнати сармички. Нареждаме ги в тенджерата, заливаме ги с топла вода, колкото да се покрият, притискаме с плоска чиния и варим на тих огън.
Запържваме отделения ориз в половината от олиото и го разстиламе в широка чиния. Изваждаме готовите сарми, заливаме ги с останалото сгорещено олио и ги нареждаме върху разстлания ориз.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...