Продукти:
• 200 г зелен боб
• 200 г бамя
• 1 по-голяма тиквичка
• 2-3 моркова
• 2-3 домата
• 2-3 стръка лук
• 2-3 стръка чесън
• 1к.ч. ориз
• 5-6 пресни картофа
• 3-4с.л. олио
• 2с.л. брашно
• 1/2 с.л. червен пипер
• магданоз, копър, целина, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме всички зеленчуци на дребно.
В малко вряща вода изсипваме зеления боб, бамята, тиквичките, морковите, лука и чесъна. Оставяме да поврат 30 мин и прибавяме картофите и ориза.
След 15 мин добавяме доматите, олиото, брашното, размито в малко вода, червения пипер и солта. Преди да свалим от огъня подправяме с копър, магданоз и целина.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...