Кулинарни рецепти » Лапад с варени яйца

 Лапад с варени яйца

Продукти:

• 4-5 връзки лапад
• 2-3 твърдо сварени яйца
• 4-5 скилидки чесън
• 5-6 стръка магданоз
• 2-3 стръка джоджен
• 3 с.л. брашно
• 5 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Запържваме брашното в сгорещеното олио до златисто и прибавяме почистения измит и нарязан лапад. Наливаме малко топла вода и задушаваме, докато омекне.

После посоляваме, наливаме гореща вода, която да го покрие и варим 6-7 мин. Прибавяме млякото, разбито със счукания чесън и накълцания джоджен.

Варим още 5-6 мин, отстраняваме от огъня и поръсваме с нарязаните на кубчета яйца и наситнения магданоз.

Автор: Яна Миланова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало