Продукти: (за 4 порции)
• 1 голяма глава карфиол
• 2-3 с.л. разтопено краве масло
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме карфиола в 1 л вряща подсолена вода така, че да стои прав. Захлупваме и варим на умерен огън, като внимаваме да не се развари.
Запържваме брашното в 1 с.л. разтопено масло. Когато порозовее, разреждаме с част от водата, в която сме варили карфиола. Оставяме соса да ври на тих огън, докато се сгъсти.
При поднасяне поръсваме карфиола със сол и черен пипер и го заливаме със соса и останалото разтопено масло.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...