Кулинарни рецепти » Дряновска манджа

 Дряновска манджа

Продукти:

• 10 чушки
• 1 к. ч. олио
• 1 с. л. брашно
• 5 домата
• 6-7 скилидки чесън
• 2-3 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките, обелваме ги и както са с дръжките, без да ги овалваме в брашно, ги посоляваме и изпържваме в загрятото олио. Върху тях изсипваме настърганите домати и около 1/2 час варим на тих огън.

Счукваме чесъна с 1 щипка сол. В 2-3 с. л. хладка вода размиваме брашното и го прибавяме към ястието заедно с чесъна.

Варим още 15 минути и прибавяме на тънка струйка разбитите яйца, смесени с 2-3 с. л. вода и още толкова от соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало