Кулинарни рецепти » Дряновска манджа

 Дряновска манджа

Продукти:

• 10 чушки
• 1 к. ч. олио
• 1 с. л. брашно
• 5 домата
• 6-7 скилидки чесън
• 2-3 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките, обелваме ги и както са с дръжките, без да ги овалваме в брашно, ги посоляваме и изпържваме в загрятото олио. Върху тях изсипваме настърганите домати и около 1/2 час варим на тих огън.

Счукваме чесъна с 1 щипка сол. В 2-3 с. л. хладка вода размиваме брашното и го прибавяме към ястието заедно с чесъна.

Варим още 15 минути и прибавяме на тънка струйка разбитите яйца, смесени с 2-3 с. л. вода и още толкова от соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало