Продукти: (за 5-6 порции)
• 400-500 г леща
• 2 глави лук
• 1 морков
• половин глава целина
• 1 глава чесън
• 2 домата /пресни или от консерва/
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. стрита чубрица
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме лещата със студена вода. Прибавяме нарязаните на кубчета моркови и целина, 1 глава ситно нарязан лук и обеления чесън. Варим на тих огън. Когато лещата омекне, посоляваме на вкус.
Задушаваме в останалата мазнина втората глава ситно нарязан лук заедно с обелените и настъргани домати. След като останат на мазнина, поръсваме запръжката с червения пипер и леко препеченото брашно, разреждаме с малко бульон от лещата и прибавяме към ястието. Варим още 10 мин и отстраняваме от огъня.
Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер и стрита чубрица.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...