Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелени пиперки
• 3-4 люти чушки
• 4-5 домата
• 4-5 скилидки чесън
• 5 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги настъргваме. Сгъстяваме ги на печката, след което ги заливаме с врящото олио.
Изпичаме пиперките и лютите чушки, обелваме ги и ги нарязваме на малки парченца. Счукваме чесъна едро и го добавяме към чушките.
Заливаме с доматите, посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и разбъркваме добре.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...