Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелени пиперки
• 3-4 люти чушки
• 4-5 домата
• 4-5 скилидки чесън
• 5 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги настъргваме. Сгъстяваме ги на печката, след което ги заливаме с врящото олио.
Изпичаме пиперките и лютите чушки, обелваме ги и ги нарязваме на малки парченца. Счукваме чесъна едро и го добавяме към чушките.
Заливаме с доматите, посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и разбъркваме добре.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...