Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелени пиперки
• 3-4 люти чушки
• 4-5 домата
• 4-5 скилидки чесън
• 5 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги настъргваме. Сгъстяваме ги на печката, след което ги заливаме с врящото олио.
Изпичаме пиперките и лютите чушки, обелваме ги и ги нарязваме на малки парченца. Счукваме чесъна едро и го добавяме към чушките.
Заливаме с доматите, посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и разбъркваме добре.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...