Кулинарни рецепти » Сарми от маруля

 Сарми от маруля

Продукти:

• 1-2 марули (салати)
• 250 г ориз
• 1 глава лук или 2 връзки пресен лук
• 150 г гъби (по желание)
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме по-едрите марулени листа и ги попарваме с вряла подсолена вода.

В сгорещеното олио задушаваме ситно нарязания лук, прибавяме измития ориз, изчакваме да се задуши, наливаме топла вода и оставяме сместа да се вари, докато оризът поомекне. Ако слагаме гъби, след ориза прибавяме сварените и ситно нарязани гъби.

Заливаме с бульона, в който са варени гъбите. Подправяме сместа с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз. Разбъркваме и оставяме да изстине.

Свиваме сармички в марулените листа и ги нареждаме в тенджера, притискаме ги с чиния и заливаме с вода или бульон. Оставяме сармите да врят на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало