Продукти:
• 1-2 марули (салати)
• 250 г ориз
• 1 глава лук или 2 връзки пресен лук
• 150 г гъби (по желание)
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-едрите марулени листа и ги попарваме с вряла подсолена вода.
В сгорещеното олио задушаваме ситно нарязания лук, прибавяме измития ориз, изчакваме да се задуши, наливаме топла вода и оставяме сместа да се вари, докато оризът поомекне. Ако слагаме гъби, след ориза прибавяме сварените и ситно нарязани гъби.
Заливаме с бульона, в който са варени гъбите. Подправяме сместа с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз. Разбъркваме и оставяме да изстине.
Свиваме сармички в марулените листа и ги нареждаме в тенджера, притискаме ги с чиния и заливаме с вода или бульон. Оставяме сармите да врят на умерен огън.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...