Кулинарни рецепти » Пресни картофи с магданоз

 Пресни картофи с магданоз
(Унгария)

Продукти:

• 1 кг пресни картофи
• 2-3 с.л. олио
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме картофите, нарязваме по-големите на половинки, а малките оставяме цели.

Загряваме олиото и задушаваме половината от ситно нарязания магданоз. Прибавяме картофите, посоляваме, захлупваме и задушаваме на умерен огън, като по време на задушаването не бъркаме, а разклащаме от време на време тенджерата.

Накрая поръсваме останалия магданоз и държим на огъня още 1-2 мин. Картофите ще станат по-хубави, ако сипем в тенджерата малко вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало