Продукти: (за 6 порции)
• 2 кг спанак
• 5 с.л. краве масло
• 5 скилидки чесън
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака на тънки ивички и го задушаваме в 4 с.л. масло. Подправяме със сол и черен пипер.
Счукваме с малко сол чесъна и го объркваме с киселото мляко.
В голяма чиния редим пласт спанак, пласт мляко. Последният пласт трябва да е млечен.
Сгорещяваме последната лъжица масло, изпържваме в нея червения пипер и поливаме ястието.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...