Продукти: (за 6 порции)
• 2 кг спанак
• 5 с.л. краве масло
• 5 скилидки чесън
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака на тънки ивички и го задушаваме в 4 с.л. масло. Подправяме със сол и черен пипер.
Счукваме с малко сол чесъна и го объркваме с киселото мляко.
В голяма чиния редим пласт спанак, пласт мляко. Последният пласт трябва да е млечен.
Сгорещяваме последната лъжица масло, изпържваме в нея червения пипер и поливаме ястието.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...