Кулинарни рецепти » Оряховска лятна манджа

 Оряховска лятна манджа

Продукти: (за 4 порции)

• 5-6 пиперки
• 1 патладжан
• 4-5 домата
• 3 глави лук
• 1 глава чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на кубчета със страна около 2 см. Посоляваме и оставяме да престоят 10-15 мин, за да пуснат горчивия си сок.

Изчистваме пиперките и ги нарязваме. Попарваме леко доматите, обелваме и ги настъргваме.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме до златисто в сгорещената мазнина. Добавяме нарязаните чушки, изстисканите патладжани и настърганите домати. Поръсваме с червения пипер и задушаваме, докато зеленчуците омекнат. Добавяме счукания чесън, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало