Кулинарни рецепти » Праз с целина

 Праз с целина

Продукти: (за 5 порции)

• 5-6 тънки стръка праз
• 2 глави целина
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. брашно
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на парчета с дължина 5-6 см. Обелваме целината и я нарязваме на филийки.

Нареждаме праза и целината в тенджера и ги заливаме с олиото и 2 ч.ч. вряща вода. Посоляваме на вкус и варим на тих огън.

Когато зеленчуците почти се сварят прибавяме размитото в малко вода доматено пюре и препеченото брашното, което сме размили в малко хладка вода. Оставяме ястието да поври още 10 мин, отстраняваме от огъня и го подправяме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало