Кулинарни рецепти » Зелен фасул в сметанов сос

 Зелен фасул в сметанов сос

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг зелен фасул
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула на парчета.

В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. подсолена вода. Слагаме скарата на дъното на тенджерата и разстиламе върху нея фасула. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим фасула 8 мин. Изцеждаме го.

Разтопяваме в отделна тенджера маслото и сипваме сварения фасул. Леко запържваме.

Разбиваме сметаната заедно с брашното и заливаме фасула с получения сос. Посоляваме и варим 10 мин на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало