Кулинарни рецепти » Кисели пиперки, пълнени с ориз

 Кисели пиперки, пълнени с ориз

Продукти:

• 12 пиперки от туршия
• 3-4 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 6 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• джоджен или чубрица

Начин на приготвяне:

Изплакваме пиперките със студена вода и ги почистваме от дръжките и семето. Задушаваме ситно нарязания лук до омекване в 4 с.л. олио, прибавяме ориза и пържим 4-5 минути.

Подправяме сместа с червен пипер и стрит джоджен или чубрица и с нея напълваме пиперките. Нареждаме ги една до друга в тенджерка, заливаме ги с останалото олио и гореща вода, притискаме с чиния и варим на слаб огън.

Когато са почти готови, ги заливаме с размитото в малко студена вода брашно и варим още 5 минути. Поднасяме ги студени.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало