Продукти:
• 200 г изчистен пресен грах
• 15 г краве масло
• 1 ч. л. захар
• 12 листа от мента
• черен пипер на зърна
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме граха в тенджерка и прибавяме маслото, захарта, солта, ментата и черния пипер. Похлупваме съда плътно и го слагаме в друг съд с вряла вода, която да стига до половината на по-малката тенджерка.
Варим на слаб огън около 30 минути, като често разбъркваме.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...