Кулинарни рецепти » Зрял фасул по бретански

 Зрял фасул по бретански
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г зрял фасул
• 1 глава лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 1/2 ч.ч. месен бульон
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. Изплакваме, сваряваме го в 4-5 ч.ч. подсолена вода и отцеждаме.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Заливаме с виното и месния бульон, посоляваме и прибавяме фасула. Поръсваме със ситно нарязания магданоз и малко черен пипер и оставяме да къкри 10 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало