Кулинарни рецепти » Зрял фасул по бретански

 Зрял фасул по бретански
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г зрял фасул
• 1 глава лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 1/2 ч.ч. месен бульон
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. Изплакваме, сваряваме го в 4-5 ч.ч. подсолена вода и отцеждаме.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Заливаме с виното и месния бульон, посоляваме и прибавяме фасула. Поръсваме със ситно нарязания магданоз и малко черен пипер и оставяме да къкри 10 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало