Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава карфиол
• 250 г гъби
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. оцет
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Издълбаваме кочана на карфиола и го накисваме в студена вода, която сме подкиселили с оцета. След 15-20 мин го отцеждаме и го сваряваме в подсолена вода, към която сме прибавили млякото. Внимаваме да не се превари.
Нарязваме на ситно лука, чесъна и гъбите и ги задушаваме в маслото, докато се изпари водата. Посоляваме, прибавяме доматеното пюре, разредено с виното, и оставяме соса да къкри на слаб огън.
Накрая поръсваме с черен пипер и изсипваме част от соса в голяма кръгла чиния. В средата слагаме сварения и изцеден карфиол и изсипваме в празнината от кочана останалия сос.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...