Продукти:
• 6 зелени пиперки
• 1 кг домати
• 1 ч.л. захар
• 5 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 100 мл олио
• половин връзка магданоз
• млян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме пиперките в загрятото олио и изваждаме.
В същата мазнина сипваме настърганите домати, захарта, скилидките чесън и черния пипер. Оставяме сосът да ври на тих огън до сгъстяване.
Заливаме пиперките и поръсваме с магданоз.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...