Продукти: (за 4 порции)
• 2 глави целина
• 15-20 маслини
• 2-3 домата
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обелените и настъргани домати и запържваме, докато останат на мазнина.
Слагаме в запръжката нарязаната на тънки филийки целина. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и наливаме топла вода, колкото да покрие целината. Варим ястието на умерен огън.
Когато целината омекне, прибавяме маслините. Оставяме яхнията само да възври, отстраняваме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...