Продукти: (за 4 порции)
• 2 глави целина
• 15-20 маслини
• 2-3 домата
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обелените и настъргани домати и запържваме, докато останат на мазнина.
Слагаме в запръжката нарязаната на тънки филийки целина. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и наливаме топла вода, колкото да покрие целината. Варим ястието на умерен огън.
Когато целината омекне, прибавяме маслините. Оставяме яхнията само да възври, отстраняваме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...