Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г лапад
• 250 г киселец
• 400 г извара
• 4 яйца
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1/2 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лапада и киселеца на дребно. Задушаваме в сгорешеното олио ситно нарязания и леко посолен лук.
Прибавяме киселеца и лапада, поръсваме червения пипер и наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите. Варим на умерен огън, докато листата започнат да омекват.
Прибавяме изварата и разбитите яйца. Посоляваме и бъркаме, докато яйцата се пресекат, след което отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...