Кулинарни рецепти » Болярска яхния

 Болярска яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г сини сливи
• 3 глави лук
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме сливите.

В мазнината задушаваме скълцания лук. Прибавяме обелените и ситно нарязани домати и задушаваме 5-6 мин. Поръсваме с брашното и червения пипер, заливаме с топла вода и варим още 10 мин.

Сипваме сливите, посоляваме и доваряваме ястието на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало