Кулинарни рецепти » Празничен фасул

 Празничен фасул

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г зрял фасул
• 1 к.ч. ориз
• 4 червени чушки
• 1-2 люти чушлета
• 2-3 домата
• 1 к.ч. олио
• магданоз, сух джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в подсолена вода, след което го изплакваме и го варим 15-20 мин в нова вода. Сменяме водата и продължаваме да варим на умерен огън, докато фасулът омекне.

Прибавяме нарязаните чушки, препечените люти чушлета, 1 цяла обелена глава лук и 2 с.л. олио. Малко преди фасулът да се свари напълно, слагаме ориз и другата глава лук, която сме нарязали много ситно и сме задушили в останалата мазнина и малко вода заедно с обелените и настъргани домати.

Посоляваме, поръсваме с червения пипер и варим боба още 15-20 мин на тих огън. Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрит джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало