Кулинарни рецепти » Ориз по виетнамски

 Ориз по виетнамски

Продукти: (за 1 порция)

1 ч.ч. ориз
2 ч.ч. вода
1-2 щипки сол
1 глава лук
20 г краве масло
индийско орехче

Начин на приготвяне:

Измиваме ориза неколкократно в студена вода и го оставяме да се отцеди. Заливаме с 2 ч.ч. студена вода, посоляваме и варим 5 мин на силен огън.

След това прибавяме нарязания лук и продължаваме да варим, докато водата се изпари /около 15 мин/. Отстраняваме тенджерата от огъня, захлупваме и я увиваме плътно в хартия.

Оставяме ориза да се задушава така още 15-20 мин. Накрая подправяме с настъргано индийско орехче и парченца масло и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало