Кулинарни рецепти » Ориз по виетнамски

 Ориз по виетнамски

Продукти: (за 1 порция)

1 ч.ч. ориз
2 ч.ч. вода
1-2 щипки сол
1 глава лук
20 г краве масло
индийско орехче

Начин на приготвяне:

Измиваме ориза неколкократно в студена вода и го оставяме да се отцеди. Заливаме с 2 ч.ч. студена вода, посоляваме и варим 5 мин на силен огън.

След това прибавяме нарязания лук и продължаваме да варим, докато водата се изпари /около 15 мин/. Отстраняваме тенджерата от огъня, захлупваме и я увиваме плътно в хартия.

Оставяме ориза да се задушава така още 15-20 мин. Накрая подправяме с настъргано индийско орехче и парченца масло и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало